Share with your friends


Submit

Ambassadeurs in Community

Jan Bommerez

Inspirator - Auteur, mentor, coach

“De belangrijkste vaardigheid in deze transformatietijd is niet leren, maar ontleren. Loslaten dus.

 

Een paar jaar geleden mocht ik kennis maken met The New Builders. Een prachtige groep smaakmakers in een sector die aan de vooravond staat van een nieuw tijdperk. Bij The New Builders vind je een veilige haven, waar het oncomfortabele, comfortabel wordt gemaakt. Dat is uniek! Daar mag het van tijd tot tijd schuren, er wordt een nieuwe pijngrens opgezocht. Boosheid is betrokkenheid. In die situatie kan sociale innovatie toenemen. De belangrijkste innovatie van deze tijd.

 

Mijn advies is: ga stap voor stap en blijf niet hangen in de crisis. Stap de leerfase in. Leer vertrouwen in elkaar, met meer nadruk op EQ (vanuit mogelijkheden) en minder op IQ (analytisch).

De nieuwe organisatie is een Community. Graag beveel ik The New Builders dan ook aan voor leiders, veranderaars, in de bouw.”

 

Arko van Brakel

Ondernemer pur sang, inspirator en bestseller auteur

“The New Builders laten een verfrissend, menselijk en waarde gedreven geluid horen in een sector die behoefte heeft aan duurzame vernieuwing. Ik ben ervan overtuigd dat de inzichten van deze inspirerende organisatie tot innovatieve en integere vormen van leiderschap leiden, waardoor de bouwsector een steentje kan bijdragen aan een meer leefbare planeet.”

Marjet Rutten

Aanjager, innovator en marketeer voor de bouw-, installatie- en vastgoedsector

“De bouw- en installatiesector kan veel meer kan dan zij tot op heden heeft laten zien. Het is een fantastische sector, maar we kunnen nog veel beter worden. Voor de volgende stap is een cultuurverandering nodig. The New Builders bouwen aan deze cultuurverandering. Zij doen dat door zelf de verandering te zijn die zij graag willen zien. Daarmee worden belemmerende tradities doorbroken en gaan we van ‘kan nie’ naar passie & van maken naar raken.”

Bas Kodden

Schrijver, spreker en onderzoeker op het gebied van Leiderschap, Ondernemerschap & Persoonlijke Ontwikkeling

“Met trots heb ik de rol van ambassadeur aanvaard voor deze mooie club; The New Builders. Een groep bevlogen ondernemers en professionals die met elkaar 1 centraal doel delen: de bouwsector positief veranderen. Als spreker over bevlogenheid had ik eerder de gelegenheid om vele leden te ontmoeten en met hen mijn passie te delen. Alles draait om bevlogen leiderschap – het zijn de mensen die het waarmaken om daadwerkelijk bouwsector Nederland te veranderen, waarbij menswaardigheid en duurzaamheid sleutelbegrippen betreffen. Ontmoet ook de helden van The New Builders, oftewel ‘Hoog Energieke Leidingnemende Doeners’, zoals ik hen noem. Ik breng jou graag met hen in contact om passie, inspiratie en ervaringen te delen.”

Jan Rotmans

Professor in Sustainability Transitions at Drift

“We leven niet in een tijdperk van verandering, maar in een verandering van tijdperk. Een cruciaal kantelmoment in de geschiedenis van de mensheid. Dat geeft ons de vrijheid onze samenleving opnieuw uit te vinden en laadt tegelijk een loodzware verantwoordelijkheid op onze schouders. Hoe gaan we daarmee om? ‘Koppel een hoog doel aan iets heel praktisch. Anders is het niet te doen.’ New Builders gaan deze uitdaging aan en geven het goede voorbeeld in de bouwsector. Met hun gezamenlijke missie als hoger doel en tegelijkertijd een ieder met zijn of haar missie in de bouwsector, worden stappen van verandering gemaakt. Anders gezegd: systeemtransitie vanuit persoonlijke transities. Als de Nederlands bouwsector op deze wijze de eerste in de wereld is die vanuit een menswaardig en wendbaar fundament deze transitie maakt, breekt er voor Nederland een heel mooie tijd aan!”